בואו נודה באמת, יש כמה סוגים של מנהלי קמפיינים:
- משגרים ושוכחים: בונים קמפיין, מרימים אותו לאוויר.. ושם זה נגמר.
- אופטימייזרים: אלו שעוקבים אחר תוצאות הקמפיין ומשנים את הקופי בדף, את המודעות ועושים אופטימיזציה לקמפיין בהתאם.
- סופר מרקטרים: עושים כל מה שהאופטימייזרים עושים ומעבר, בכדי באמת להביא את יחס ההמרה למקסימום האפשרי, על ידי ניתוח מפות חום והקלטות עכבר ושימוש חכם בפופאפים.
אם אתם שייכים לקבוצה של "משגרים ושוכחים", אז אין לכם מה לטרוח לקרוא את המאמר הזה, הרי גם ככה לא תיישמו אותו (;
חושבים שאתם שייכים לקבוצה השניה או השלישית? הפוסט הזה יעזור לכם להבין מה יחס ההמרה שאתם אמורים לצפות לקבל מהפופאפים ששמתם באתר או בדפי הנחיתה שלכם, אילו פרמטרים משפיעים עליו, וגם אציג כמה מקרי בוחן פשוטים שכל משווק יכול לעשות בתוך פחות מדקה עם המערכת של Poptin.
אז נעבור לתכל'ס:
"אני עדיין לא משתמש בפופאפים, למה זה טוב?"
אם עדיין לא ניסיתם פופאפים בדפי הנחיתה שלכם ושל הלקוחות שלכם, תדעו ש'זרקתם' שלא בכוונה המון לידים לפח. מניסויים שעשינו בכמה עשרות של דפי נחיתה ואתרים, יחס ההמרה עלה בין אחוזים בודדים ועד לעשרות ומאות אחוזים (תלוי בתחום ובהגדרה של 'המרה').
אילו פרמטרים משפיעים על יחס ההמרה של הפופאפ?
- סוג האתר ומה נחשבת המרה
יש הבדל בין בלוגים, דפי נחיתה, אתרי שירותים ואתרי מסחר. בגדול, ההמרה בבלוגים תהיה הרשימה לרשימת התפוצה, באתרי שירותים ודפי נחיתה ההמרה תהיה איסוף פרטים (ליד), ובאתרי מסחר ההמרה תיחשב למכירה (Up-sale או מניעת נטישה של עגלת הקניות). - מקור התנועה
אם תביאו תנועה איכותית לאתר, יחס ההמרה שלכם יגדל. ככל שהטראפיק יגיע ממקורות תנועה טובים וממוקדים יותר (ממנוע החיפוש של גוגל, מקבוצות ממוקדות בפייסבוק וכדומה), כך תוכלו להישען על יחס המרה גבוה ויציב יותר. - עיצוב הפופאפ + מספר השדות
לעיצוב הפופאפ יש חשיבות מרכזית בהשפעה על יחס ההמרה. פופאפ שנראה ממש רע ולא מקצועי מצד אחד או פופאפ שנראה מצועצע ופרסומי מדי מצד שני, לא ימירו באותה רמה כמו פופאפ יפה ופשוט שמעביר את המסר בברור.
כקו מנחה כללי (שיש לו חריגים), ככל שתעמיסו בפופאפ יותר שדות שהגולש יצטרך למלא, כך יחס ההמרה ירד. מצד שני, תוכלו כך לסנן יותר לידים לא 'בשלים' או 'לא רציניים'. - הקופי בפופאפ
המילים שתבחרו, החל מהכותרת ועד לטקסט שבכפתור, יכולות להשפיע על יחס ההמרה מקצה לקצה. תקפידו להסביר מה הערך שגולש שלכם יקבל במידה וירשם לניוזלטר, או מה יקרה אחרי שישאיר פרטים ליצירת קשר, ותרשמו הנעה ברורה אחת לפעולה. - הטריגר
התזמון הוא אחד הפרמטרים הכי חשובים לשיפור יחס ההמרה של הפופאפ שלכם. אם תקפיצו אותו מוקדם מדי, אתם יכולים לאבד לידים ואף לתסכל את הגולשים שלכם. אם תקפיצו אותו מאוחר מדי, כנראה שתפספסו אחוז מסויים מהגולשים הפוטנציאליים שהיו משאירים פרטים. בתור התחלה, כדאי ליצור פופאפ שקופץ עם “כוונת יציאה מהאתר” / להקפיץ פופאפ שקופץ בגלילה לאחר 75% מהדף או לאחר 20-25 שניות. - התוכן שלכם באתר
אם יש לכם תוכן מעפן או האתר שלכם שבור לגמרי, אז גם הקפצת הפופאפ המושלם לא תעזור לכם יותר מדי. על מנת שהגולש ירשם לניוזלטר שלכם או ישאיר פרטים ליצירת קשר, הוא צירך להשתכנע שיקבל ערך מכך. אם לא תעשו שם עבודה טובה, אז יחס ההמרה של הפופאפ יהיה נמוך בהתאם.
בכל מקרה, תמיד כדאי לעשות A/B TEST לכל פופאם שאתם יוצרים ולנסות גרסאות עם שינוי של אחד הפרטמרים: פלטת צבעים שונה, מספר שדות, מיקום הקפצה שונה, קופי שונה בפופאפ ובכפתור, באיזה דף הפופאאפ קופץ, טריגר הקפצה שונה וכדומה.
לאיזה אחוזי המרה לצפות?
אחרי שהבנו את הפרמטרים שמשפיעים על יחס ההמרה של הפופאפ, בואו נדבר על אחוזי המרה סבירים לכל סוג המרה:
רישום לניוזלטר בבלוג
אחוז המרה צפוי לפופאפים של הרשמה לניוזלטר הוא סביב ה- 6%–2%.
רוצים יחס המרה גבוה יותר? תציעו מדריך או eBook להורדה בחינם ותוכלו להגיע גם ל-6%-10%.
איסוף לידים מדף נחיתה
אחוז המרה צפוי לפופאפ לאיסוף לידים הוא סביב ה-5%. אחוזים סבירים נעים בין 2.5% לבין 10%.
הפניית גולש לדף / מאמר אחר
כאן המספרים יותר קיצוניים. אם תקשרו למאמר רלוונטי, תוכלו להגיע גם ל-20%-25%. הקפצת פופאפ שמפנה למאמרים פחות 'סקסיים' לגולשים, תביא ליחס המרה של 4%-1%.
אי אפשר להגיע ל15%–25% בהרשמה לניוזלטר או איסוף לידים?
בטח שאפשר! זה לא קל, אבל אפשרי, ויש לנו משתמשים שעושים את זה. אם תעשו אופטימיזציה לכל הסעיפים שציינתי למעלה, גם אתם תוכלו להגיע ליחס המרה כזה 🙂
נקודה חשובה: המדידה הנכונה צריכה לקחת בחשבון את סך הלידים. כלומר, ייתכן ויהיה אחוז קטן מסויים שהיה יכול להשאיר פרטים בטופס שבדף אך השאיר פרטים בפופאפ. מה צריך לעשות? להשוות את סך כמות הלידים בין 2 תקופות שבאחת מהן שמתם פופאפ ובאחת מהן אין, או בעדיפות – לעשות קמפיין של Split בו חלק מהגולשים מגיע לדף עם הפופאפ וחלק מגיע לדף בלי ולראות את ההבדלים במספרים.
מקרה בוחן #1 : מסך מלא עם צבע כפתור שונה
איזו גרסה לדעתכם המירה יותר טוב? (המרה = גולש שלחץ על "כן")
הטריגר: כוונת יציאה מהאתר
עשינו את הניסוי הזה על האתר שלנו, על מדגם של כמה אלפי גולשים.
אלו התוצאות:
הגרסה הימנית עם הכפתור הכחול – 6% המרה
הגרסה השמאלית עם הכפתור האדום – 4.5% המרה
מקרה בוחן #2 : ניוזלטרים
מה עם אלו? איזו גרסה לדעתכם השיגה אחוז המרה גבוה יותר?
הטריגר: 80% גלילה
אלו התוצאות:
הגרסה הימנית הצהובה – 1.75% המרה
הגרסה השמאלית עם הכפתור האדום – 5.5% המרה
בשורה התחתונה, שימוש בפופאפים יכול להניב לכם עוד נרשמים ולידים ש'יושבים על השולחן' מהטראפיק הקיים שלכם. אם תקחו בחשבון את כל הפרמטרים שציינתי קודם לכן, תוכלו להגיע לאחוז המרה יפה ולהוריד את העלות שלכם פר ליד.
בעזרת מערכת פופטין תוכלו ליצור פופאפים מסוגים שונים ותבניות שונות, לשנות את הטקסטים, הצבעים והשדות בהתאם לרצונכם, וכמובן לעשות A/B TEST בכמה קליקים בודדים.